Lidt af hvert,  Ryttertræning

Er du i balance med din hest? Eller ser det sådan ud?

Jeg tænker at vi alle kender til det – lige de der dage hvor, stort set, intet fungerer for hverken dig eller hesten.

Dage, hvor alt kokser og går i sort. Vi undskylder det ofte med at vi netop ikke er i balance. Det har, måske, været en dårlig dag i skolen eller på arbejdet, vi har sovet for lidt, det er i perioden (for piger hopper) eller en  anden “undskyldning”. Og ja, jeg mener undskyldning eller man kunne også kalde det en overspringshandling. Og det er netop ganske naturligt. Dyrene gør det – Vi gør det!

Altså laver overspringshandlinger, når det hele bliver for meget. Og så er det bare nemmest for dyret eller en selv at stikke af.

Det er ihvertfald, en af de dage, man helst vil glemme. Men det er ofte svært, for det bliver siddende i kroppen. Det påvirker os mentalt i lang tid med de der dårlige dage. Det påvirker os selv og det påvirker dyrene. Det kan afhjælpes med at lave mentaltræning, ryttertræning.

Og alt skal komme indefra. Det starter altid (næsten) med rytteren. For vi kan som mennesker selv bevidst arbejde med vores psyke.

Derfor er det vigtigt at kende sig selv, sine mønstre, humør.

Hvornår er du selv påvirket efter en dårlig dag?

Tager du det med dig ud i stalden? Påvirker det din hest….Ja, det gør det.

Måske vil hesten afbalancere dig, og måske kan den ikke lykkes med det.

Derfor er det så vigtigt at være bevidst om selv. Jo mere bevidste vi er, når vi omgås heste – Jo bedre. Så kan man undgå mange problemer og ulykker.

 

 

fb-share-icon

Seminarieuddannet lærer i 1999. Stresskonsulent, Yoga- og Reformerpilatesinstruktør. Mor til 3 børn fra 1992, 1998, og 2001. Udvikler og ejer af Fit2Ride og RytterYoga®konceptet, hvorunder jeg har uddannet nye instruktører siden 2009 - samme år hvor min første bog "I balance på hesteryg- vejen til bedre præstationer udkom. Bogen blev til i samarbejde med human-, hestefysioterapeut og træner Claus Toftgaard. I 2014 udgav jeg Dvd´en "Fra træningslokale til hesteryg". I 2019 udkom Bogen RytterYoga. Tidligere aktiv konkurrencerytter på nationalt plan. Nu nydes ridningen primært som fritids rytter på vores egne Islandske heste her på Skovgaard. Får dog stadig jævnligt undervisning og deltager på kurser og deltager i småstævner fra tid til anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *