Lidt af hvert

Klar, Parat…Start

Er du og din hest klar til start?

Efter den herlige lange og varme sommer, skal vi alle i gang igen. Der er studiestart, jobstart, rideskolestart og andre spændende ting.

Men en ting vi alle har til fælles er; at vi skal blive klar til start. Det være sig stævnestart i weekenderne, prøver i skolen, begivenheder med eller uden heste, og i det hele taget klar til at tage fat på hverdagen igen.

I morgen skal jeg feks. selv være klar til at starte mine RytterYoga®hold op i træningslokalerne her på gården. Det glæder jeg mig meget til efter 5 ugers sommerpause.

Så der er gjort klar til, at alle de skønne ryttere kan indtage måtterne her. Nogen kommer ridende og kombinerer således deres egen træning med en dejlig formiddags- eller aftenridetur, hvor de kan mærke forskellen i ridningen med det samme, når de tager herfra ;o)

Måske har du fået trænet både dig selv og hesten en smule, været på ferie, ridelejr, kurser, stævnereller bare nydt at kunne hygge og ikke have alt for mange aftaler, der krævede at du skulle følge et tidsskema. Hestene kan godt lide rutiner, og det samme kan de fleste af os mennesker også.

Det handler om trygheden i flokken og balancen i hverdagen.

Tit bliver vi udfordret af, at der kommer noget indover vores planlagte skema og tid, der bryder rytmen. Denne sommer har helt sikkert budt på udfordringer, hvis vi har skulle ændre noget i vores skema eller tænke på at skifte kurs.

Det er sundt, fordi det får os ud af vores komfortzone, men det kan også virke stressende. I denne sommer har jeg personligt mødt lidt af hvert i forhold til både unge og ældre ryttere i forhold til heste.

Sommeren startede med at jeg skulle være gæsteunderviser på Stutsborg Rideskole og deres ridelejr. Noget jeg har haft glæde af at bidrage med mange andre steder gennem årene. Det er altid herligt, og selv om rytterne arbejder seriøst med de opgaver og udfordringer, der bringes på sådan en ridelejr, er der helt klart “ferie”stemning blandt deltagerne. Det giver en glæde og flexibilitet i undervisningen.

Alle deltager, fordi de har lyst til samværet, hyggen, turene, snakkede og de lange lyse aftener. Og så endda med yndlingsdyret: HESTEN. Det er noget man kan leve længe på i den efterfølgende tid.

Så har jeg mødt, eller er blevet ringet op af, hesteejere, der skulle  flytte fra deres opstaldersted. Enten fordi de selv trængte til “nye græsmarker”, deres hest, eller de selv ikke fungerede i den nye flok af mennesker eller andre heste. Men også ganske enkelt fordi gården/stedet hvor de var opstaldet, var blevet sat til salg.

I sådanne situationer bliver man utryg og er ikke særlig klar til en ny start. Det er nemlig ikke, nødvendigvis, noget man selv har valgt. Det er noget, der påvirker både een selv og hesten. Så kan man blive dobbelt op bekymret.

Den varme og meget lange sommer har også betydet, at wrap, hø og halmsituationen ser meget anderledes ud end i de foregående år. Det mærkede vi også allerede tidligt via henvendelser af forskellig art.

Det er noget der påvirker os alle…For er vi så klar til efterår- og vintersæsonen? Alle disse energier og følelser breder sig som ringe i vandet, netop fordi vi er så flokforbundne og vil vores heste det bedste. Jeg håber at I alle er mere eller mindre parate og klare til start til denne sæson og del af året, der gerne skulle bringe masser af glæde og ro til både jer og jeres elskede dyr.

/Søs

fb-share-icon

Seminarieuddannet lærer i 1999. Stresskonsulent, Yoga- og Reformerpilatesinstruktør. Mor til 3 børn fra 1992, 1998, og 2001. Udvikler og ejer af Fit2Ride og RytterYoga®konceptet, hvorunder jeg har uddannet nye instruktører siden 2009 - samme år hvor min første bog "I balance på hesteryg- vejen til bedre præstationer udkom. Bogen blev til i samarbejde med human-, hestefysioterapeut og træner Claus Toftgaard. I 2014 udgav jeg Dvd´en "Fra træningslokale til hesteryg". I 2019 udkom Bogen RytterYoga. Tidligere aktiv konkurrencerytter på nationalt plan. Nu nydes ridningen primært som fritids rytter på vores egne Islandske heste her på Skovgaard. Får dog stadig jævnligt undervisning og deltager på kurser og deltager i småstævner fra tid til anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *