Lidt af hvert

Kan zebraers linjer hjælpe til forståelsen omkring træning i forhold til fascie/bindevæv hos både hest og rytter?

Vi ved mere og mere omkring de vigtige linjer i krop hos både rytter og hest.
Alle – selv de store eksperter bliver hver dag klogere på disse linjer. Og vi har fulgt med lige fra start.
Det er blevet mere og mere tydeligt hvor meget det betyder, at vi har øje for netop fascie/bindevævet, når vi træner både os selv og hesten.
Så du kan ganske kort blive lidt klogere på det her.
Fascias betydning for rytterkroppen

Mange kender ikke til fascia og dets betydning, så her har vi lavet 3 fakta omkring fascialaget og hvordan det kan påvirke dig som rytter.

  1. Fascier forbinder hele kroppen fra knogler, nerver, sener, muskler og indre organer i bindevævskæder.
  2. Forskning viser, at fascielaget spiller en stor biomekanisk rolle.
  3. Spændinger i fascielaget hos rytter kan medvirke til kompensering under ridningen og kan på denne måde påvirke hesten.

Vi lægger gennem vores øvelser på Riders Inside Out fokus på at få løsnet og smidiggjort fascielagene, da det er et vigtigt led for at opnå fribevægelse som rytter, så du kan følge hesten bevægelser. Rigtig god træning til jer alle derude!

fb-share-icon

Seminarieuddannet lærer i 1999. Stresskonsulent, Yoga- og Reformerpilatesinstruktør. Mor til 3 børn fra 1992, 1998, og 2001. Udvikler og ejer af Fit2Ride og RytterYoga®konceptet, hvorunder jeg har uddannet nye instruktører siden 2009 - samme år hvor min første bog "I balance på hesteryg- vejen til bedre præstationer udkom. Bogen blev til i samarbejde med human-, hestefysioterapeut og træner Claus Toftgaard. I 2014 udgav jeg Dvd´en "Fra træningslokale til hesteryg". I 2019 udkom Bogen RytterYoga. Tidligere aktiv konkurrencerytter på nationalt plan. Nu nydes ridningen primært som fritids rytter på vores egne Islandske heste her på Skovgaard. Får dog stadig jævnligt undervisning og deltager på kurser og deltager i småstævner fra tid til anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *