Horses,  Ryttertræning

I sadlen til cykel eller til hest – Er helt ligegyldigt

Når sporten får vinger – Og det hele går op i en højere enhed 

Og det gælder særligt for vore danske håb og elitesportsudøvere, som mange af os følger og har fulgt gennem mange år på sidelinjen med alle følelser og bedste tanker for de, der kæmper indædt for deres mål i lige præcis deres sport.

Drømme der har været SÅ længe undervejs – Mål der har været så længe undervejs – Delmål der skulle nåes – Ups and Downs.

 

Der kræves også noget af ALLE de involverede undervejs i processen.

Det er nemlig ikke bare en heldig dag, de vindende ryttere har uanset om de sidder i sadlen på en cykel eller i sadlen på ryggen af en hest. Selvfølgelig spiller held og ligeså uheld ind.

MEN når det hele lykkes, er det samtidig også frugten høstet af et fokus, der er modnet gennem mange år. Modnet og udviklet af lige dele vilje og styrke gennem et mangeårigt talentarbejde fra flere sider heriblandt Dansk Idræts Forbund og alle de utallige gode klubber vi har rundt omkring i Danmark. Alle de frivillige kræfter, der stiller op år efter år og hjælper til.

Det kræver et godt og stabilt team omkring, ikke bare ryttere til cykel eller hest men, alle dedikerede sportsfolk. Det er benhårdt og elitesport kræver mere end bare almindelig træning og hygge til dagligt.

Kærligheden er drivkraften sammen med tanken, troen og Teamet.

Støtte fra familie, herunder ægtefæller og partner, der i den grad skal bakke op hele vejen igennem.

Det er en fælles kurs, der skal lægges og de store rammer som Dansk Idrætsforbund, sponsorer og en vigtig planlægning er med til at skabe den ro, der skal til omkring rytterne. Det er spændende at følge, når man er generelt sportsinterreseret. Det giver også et boost for de mange sportsgrene der har haft et dalende antal medlemmer. Og er der noget, der kan samle os – så er det sport.

Personlighed og empati betyder meget.

Selve personligheden hos rytterne er også vigtig. Det er de ryttere, der samtidig kan have begge fødder godt og solidt plantet i jorden, samtidig med at de kan have begge fødder godt og solidt plantet i bøjlerne og pedalerne undervejs i konkurrencerne. Når rytterne formår det og udstråler det helt ud til os, der følger med i stuerne foran fjernsynet, så udviser de samtidig både godt sportsmans- og horsemanship. Det er noget, der i den grad kan give os gåsehud og  glæde ;o) Det er det, der får folk til at køre langt for at hylde deres stjerner. Der er simpelthen så meget respekt omkring det store og mangeårige arbejde og de afsavn man ved, det kræver af en elitesportsudøver, der lever sin drøm.

Nu kan vi glædes os over Jonas Vingegaard og hans helt enorme præstation sammen med sit team Jumbo Visma og så kan vi glæde os til at se Cathrine Laudrup Dufour til VM i Herning med sit geniale team og den kærlighed, der ligger bag de præstationer Cathrine har leveret gennem mange år.

 

Tillykke – Nyd det!

 

 

fb-share-icon

Seminarieuddannet lærer i 1999. Stresskonsulent, Yoga- og Reformerpilatesinstruktør. Mor til 3 børn fra 1992, 1998, og 2001. Udvikler og ejer af Fit2Ride og RytterYoga®konceptet, hvorunder jeg har uddannet nye instruktører siden 2009 - samme år hvor min første bog "I balance på hesteryg- vejen til bedre præstationer udkom. Bogen blev til i samarbejde med human-, hestefysioterapeut og træner Claus Toftgaard. I 2014 udgav jeg Dvd´en "Fra træningslokale til hesteryg". I 2019 udkom Bogen RytterYoga. Tidligere aktiv konkurrencerytter på nationalt plan. Nu nydes ridningen primært som fritids rytter på vores egne Islandske heste her på Skovgaard. Får dog stadig jævnligt undervisning og deltager på kurser og deltager i småstævner fra tid til anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *