Lidt af hvert

Træn din opstilling – Uden hest!

KAN man det?…JA, det kan man.

Når jeg holder foredrag, underviser, træner og behandler ryttere, så er det for de kan forbedre deres egen krop, opstilling  og dermed deres ridning.

Det samme gælder når jeg deltager i konferencer, videreuddannelse m.m.

Lige der er det faktisk bedst at hesten ikke er med – ihvertfald i første omgang.

Det kommer bag på de fleste, der henvender sig til mig for at få rettet på deres opstilling. Jamen skal hesten ikke være med? Det er jo i sadlen, jeg har problemet osv. Jo selvfølgelig, bare ikke lige i første omgang, siger jeg, for det starter på jorden….SÅ hvis du ikke kan finde din balance der, bliver det, altså desværre, kun mere udfordrende, når du kommer i sadlen og op på hesten. Det vil sige, at jeg alligevel bliver nødt til at hive dig ned af den.

Det er min, efterhånden, mangeårige erfaring, at der kan rettes og rettes til undervisning mv. men hvis ikke det starter på jorden/banen og UDEN hest, så når man ikke så langt.

I den forgangne weekend var jeg derfor til Hillerød Horse Show for at holde foredrag om RytterYoga®.

OG om hvordan man stort set kan reformere sin ridning ved hjælp af logik, funktionel træning og enkle øvelser, der virker med det samme.

Det kan gøres enkelt og effektivt

Vi behøver nemlig ikke altid at prøve så hårdt for at opnå en bedre tur eller resultater.

Et skønt gammelt lille ordsprog lød sådan her:

“Man leder efter lykken, og tror den er en sol – så sidder den i skyggen, som en lille blå viol”.

Med andre ord så behøver det ikke at være så kompliceret at lykkes her i livet, ej heller i ridningen.

Det kan nemt komme til at føles som en meget lang tur at skulle leve op til:

Krav, mål, delmål, lyst, point og, ikke mindst, anerkendelse fra andre. Alt sammen noget, der kan gøre det svært at komme i sadlen og gå på banen.

Man skal nyde turen, så vidt som muligt. Det gælder også i hverdagen.

Det gælder om at nyde selve turen, rejsen eller hvad det ellers kunne kaldes. Nogen kalder det at lege. Jeg tænker, at når folk kalder det,  at deltage i noget, at lege, så er det, måske, fordi, det at lege forbindes med barndommens glæde. Det at være ubekymrede. Det at deltage UDEN krav…måske!

For kan vi gøre det – ELLER?

Du kan ihvertfald minde kroppen om, at de øvelser, der virkelig gør en forskel til hverdag og hest, sagtens kan leges ind.

Det kan gøres på mange måder.

At bruge kroppen som den er skabt til (og det er ikke at sidde stille eller i fastlåste positioner, heller ikke på hesteryg).

Det er godt at være i bevægelse og så ellers hvile indimellem. Man skal ikke presse sig selv hver eneste dag.

Så tag dine pauser – giv hesten pause og føl at træning er en leg, hvor alle kan deltage.

 

Hvis du vil have nogle gode øvelser. Så se min dvd fra træningslokale til hesteryg. Den kan købes eller lånes på biblioteket.

God fornøjelse

Søs

 

 

fb-share-icon

Seminarieuddannet lærer i 1999. Stresskonsulent, Yoga- og Reformerpilatesinstruktør. Mor til 3 børn fra 1992, 1998, og 2001. Udvikler og ejer af Fit2Ride og RytterYoga®konceptet, hvorunder jeg har uddannet nye instruktører siden 2009 - samme år hvor min første bog "I balance på hesteryg- vejen til bedre præstationer udkom. Bogen blev til i samarbejde med human-, hestefysioterapeut og træner Claus Toftgaard. I 2014 udgav jeg Dvd´en "Fra træningslokale til hesteryg". I 2019 udkom Bogen RytterYoga. Tidligere aktiv konkurrencerytter på nationalt plan. Nu nydes ridningen primært som fritids rytter på vores egne Islandske heste her på Skovgaard. Får dog stadig jævnligt undervisning og deltager på kurser og deltager i småstævner fra tid til anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *