Horses,  Islandske Heste,  Lidt af hvert

Når hestehospitalet er fuldt booket – SÅ er det krise med syg hest!

Når man står med en syg hest, så er det ikke så rart at få besked om at alt er optaget på Universitetshospitalet For Store Husdyr, KU-Sund i Taastrup.

Det er det hospital, der ligger absolut tættest på os. Derfor var det et kæmpe chock for os, at der var så mange indlagte den dag vores hest blve syg, at der ikke var plads til os.

Vi stod der og havde brug for akut hjælp, men blev afvist. Og der var lige ikke noget at gøre – alle bokse var i brug, og dyrlægerne på hospitalet havde mere end rigeligt at se til.

Der var fuldt belagt med mange andre heste, der havde brug for hjælp.

Da det jo er dyrlægen der indlægger, var det hende der måtte give os besked om, at der simpelthen ikke var plads på hospitalet.

Ikke en rar besked at få, når man står og bare gerne vil have hjælp til en dårlig hest.

Og så sprøjtede tårerne altså bare ud af øjnene, da vi fik at vide, at der, umiddelbart KUN var to andre muligheder. Begge de steder vi kunne vælge imellem var også forholdsvis langt væk fra os.

1: Den ene mulighed var at køre til Helsingør og tage med færgen til Helsingborg i Sverige. Det var faktisk den korteste køretur selv om vi skulle vente på færge og sejle. Men vores pas var udløbet og vi kendte heller ikke til coronasituationen på den anden side af sundet, så det lød ikke som den letteste løsning. Det var jo trods alt akut, og vi havde ikke brug for flere forhindringer.

2: Den anden mulighed vi havde var at køre til Odense på Fyn. Den tur ville tage omkring 3 timer, men vi behøvede trods alt ikke skulle bekymre os om udløbne pas og coronasituation. Og med en syg hest, der på det tidspunkt knapt nok kunne stå på benene, var det altså ikke rart at skulle køre så længe.

 

Begge muligheder virkede lige uoverskuelige – What to do……?

 

Vi vurderede for og imod, samtidig med at vores dyrlæge også tænkte så det knagede. Tiden gik jo – og hesten var dårlig……MEN – Så gav hun os gudskelov en tredje mulighed.

3: Kiwa sagde; “I kan sætte hesten op til mig på klinikken (Hillerød Hestedyrlæger),  og så vil jeg gøre alt hvad jeg kan for at få hesten på ret køl igen”. “Men jeg kan ikke operere, da jeg ikke har faciliteter til det i klinikken”. “Så hvis der bliver brug for operation, så I skal være klar til at køre, uanset tidspunktet på døgnet, til et hospital”. Men situationen var kritisk, og hesten var dehydreret og skulle have væske, så det var et godt valg vi fik der.

Svaret var let…vi stoler selvfølgelig på dyrlægen. Så vi kørte straks op på Klinikken hos Hillerød Hestedyrlæger. Her kunne hestetraileren også stå. Det var nemt og gjorde, at vi var klar til at rykke på det mindste kald og køre et andet sted hen, hvis det skulle blive nødvendigt…….OG AT DER VEL MÆRKE VAR PLADS……

Kiwa Riis Olesen var oppe hver anden time og fik stabiliseret vores hest nok til at det værste var overstået – Hun var indlagt fra onsdag til lørdag og er nu hjemme igen. Ikke helt 100% på toppen, så vi holder stadig øje med at der ikke kommer tilbagefald. Men vi er lykkelige for at det gik som det gik, og at der ikke var brug for operation. Nu beder vi bare til at der er fuld recovery – og vi alle kan komme os over den stressende situation, det bliver for alle parter, når der er kritisk sygdom i huset.

Heldigvis har vi selv en hestetrailer på matriklen. Hvis vi også skulle ud at låne/leje lige i den situation, ville det have virket ekstra uoverskueligt.

Fortsættelse følger……..

 

 

 

fb-share-icon

Seminarieuddannet lærer i 1999. Stresskonsulent, Yoga- og Reformerpilatesinstruktør. Mor til 3 børn fra 1992, 1998, og 2001. Udvikler og ejer af Fit2Ride og RytterYoga®konceptet, hvorunder jeg har uddannet nye instruktører siden 2009 - samme år hvor min første bog "I balance på hesteryg- vejen til bedre præstationer udkom. Bogen blev til i samarbejde med human-, hestefysioterapeut og træner Claus Toftgaard. I 2014 udgav jeg Dvd´en "Fra træningslokale til hesteryg". I 2019 udkom Bogen RytterYoga. Tidligere aktiv konkurrencerytter på nationalt plan. Nu nydes ridningen primært som fritids rytter på vores egne Islandske heste her på Skovgaard. Får dog stadig jævnligt undervisning og deltager på kurser og deltager i småstævner fra tid til anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *