Bidt af islandske heste

Bidt af islandske heste

august 27, 2018 2 Af Søs Fejerskov-Quist

Det er der mange ryttere, der efterhånden er blevet. Nogle er decideret “konverteret”, til den islandske hest” fra andre racer, som ofte benævnes store heste eller ponyer, efter at være blevet “bidt”.

Ofte sker det, når man har prøvet de andre gear som tölt og pas (i forskellige tempi), hørt sproget og mødt den særlige kultur, der omgiver islandshesteryttere.

Det gjorde jeg selv for mange år siden. Ikke at jeg ikke elsker alle de andre pony- og hesteracer. Og rigtig mange af de kunder, som kommer her, til ryttertræning, rider andet, og andre discipliner end islændere.

Men når man møder det Islandske univers, er der er alligevel den helt store fascination af at få en kæmpe pakke af særlig samhørighed leveret lige ind ad døren. Når man bliver bidt af den Islandske Hest følger der nemlig en masse andet med.

De fleste ønsker på et eller andet tidspunkt at rejse til Island. Ikke bare rejse men også ride, når nu de er der alligevel. Det ender tit med en eller flere heste mere.

Sproget bliver, også ofte, forsøgt lært, og de særlige gangarter, særligt tölten trænes.

Det gør jo, nærmest helt automatisk, at flokken/familien vokser både menneskeligt og hestemæssigt.

Rigtig rigtig mange har allerede været i denne særlige verden i en stor del af deres liv.

Og ikke bare været – men befundet sig særdeles godt. SÅ godt at de har gjort det, at tilride og træne islandske heste, til deres levevej. Giftet sig med en fra island og/eller bosat sig i Island. Om ikke andet så for en periode af livet.

En ting er sikkert – er du først “bidt” af den Islandske Hest – er det svært at vende helt tilbage igen.

 

 

Fotos af Anne Sofie Nielsen fra bogen : I Balance på Hesteryg. Fotos taget af MEW