Horses

Cathrine Dufour når hun er bedst!

Cathrine kan nemlig MEGET mere end selv at ride !

Hun giver det videre – til stor glæde for andre ryttere.

Det vidste jeg egentlig godt efter at have mødt, talt med hende og set hende “optræde” indtil flere gange.

Så det jeg så frem til ved den nyligt afholdte clinic i Herning fik bare sat en ekstra streg under alt det gode, som jeg personligt synes, at en rytter som netop, Cathrine står for.

Hun har en skøn personlighed og en dejlig ydmyghed, der når ud til alle – selv helt op på de bagerste rækker.

Det er nok også derfor, at der var total udsolgt til den clinic, der blev afholdt i forbindelse med Hingsteshowet i Herning torsdag aften d. 7 marts.

Alene det at kunne have solgt omkring 3000 pladser var imponerende.

Og man kunne allerede i god tid inden mærke, at alle glædede sig til netop denne aften.

Fuld valuta for pengene!

Folk stod i kø i lang lang tid før allerede inden clinicen gik i gang.

Tiden trak lidt ud men det gjorde kun, at alle tilskuerne fik lov til at  komme endnu tættere på Danmarks dressurdarling.

Det kom man ved, at man havde taget det utrolig sympatiske valg at vise stemningsbilleder og film med tilhørende speak både før clinicen startede, men også i pausen.

At lyden var så god at man netop kunne høre speaket fra den fine film, mens man fik lidt at spise og drikke i pausen, var noget jeg særligt lagde mærke til.

Der var med andre ord fuld valuta for pengene.

Det var så indlevende undervisning fra Cathrines side af de forskellige ryttere med gode heste, der skulle hjælpe alle tilskuerne til bedre at forstå og få lyst til at træne grundlæggende og godt. Det var noget af det første, der blev pointeret og gentaget en hel del gange undervejs.

Cathrine nævnte også flere gange, at hun selv gennem årene var blevet, og stadig blev, meget inspireret af selv at komme til clinics hos andre dygtige ryttere. Det var absolut noget hun gerne ville give videre til os, der var til stede den aften. Man skulle gerne både få og have lyst til at gå hjem og træne, det der blev vist.

Nørdearbejde og gavebod!

Det er ABC-arbejde – eller nørdearbejde, som Cathrine benævnte det, der udgør den største del af ridningen, når hun selv træner eller træner andre.

Som hun selv sagde, så skulle vi ikke tro, at der ville blive vist alt muligt fancy-pancy denne aften…næh, nej!

Det var ABC´en der var den vigtigste og den skulle være på plads og kunne tjekkes, før man fik suset….det fik vi alligevel lidt, for sikke en god undervisning med indblik i, hvordan rytterne arbejder sig frem på de talentfulde heste. Heste der viste takter, så det ihvertfald suste i maven, og man drømte sig hen til at gå hjem og arbejde selv.

Det var dejligt, at der blev delt så rundhåndet ud af de helt gode råd. Råd fra de grundlæggende principper Cathrine arbejder ud fra.

Det gjaldt både råd fra sin tidligere træner Rune Willum, landstræner Natalie samt råd og principper fra Kyra Kyrklund. Så det var en hel gavebod af gode sager, der stadig hentes frem fra den aften.

Allerskønnest var det, når Cathrine lige så hen til landstræneren, der, for os andre, stod helt ubemærket på sidelinjen. Så sagde hun “træneren smiler, så den er god nok” – vi er tilfredse….så utrolig flot hele tiden at være fuldstændig fokuseret på bedst muligt resultat og videreformidling.

Det skete særligt i sidste halvdel af clinicen, da Cathrine selv sluttede aftenen af ridende på Bohemian,

Da vi, tilskuere, alle mættede af god information i ørerne og guf for øjnene gik hjem efter en 3 timers intens clinic,  hørte jeg glade kommentarer rundt om mig i menneskemængden….folk var helt høje og sagde “det skal jeg hjem og prøve – og det skal jeg hjem at prøve…eller “jeg vil hjem og prøve det hele”! Så Cathrines aften var en vellykket aften. Og I The Greatest Gallery på vej ud fra clinicen kunne man stikke sit eget ansigt ind i hullet på papfiguren og få taget et billede, som var man Cathrine på Cassidy…og det var jo ikke så tosset ;o)

 

Fotos: Pressefotos fra Wiegaarden Media.

 

fb-share-icon

Seminarieuddannet lærer i 1999. Stresskonsulent, Yoga- og Reformerpilatesinstruktør. Mor til 3 børn fra 1992, 1998, og 2001. Udvikler og ejer af Fit2Ride og RytterYoga®konceptet, hvorunder jeg har uddannet nye instruktører siden 2009 - samme år hvor min første bog "I balance på hesteryg- vejen til bedre præstationer udkom. Bogen blev til i samarbejde med human-, hestefysioterapeut og træner Claus Toftgaard. I 2014 udgav jeg Dvd´en "Fra træningslokale til hesteryg". I 2019 udkom Bogen RytterYoga. Tidligere aktiv konkurrencerytter på nationalt plan. Nu nydes ridningen primært som fritids rytter på vores egne Islandske heste her på Skovgaard. Får dog stadig jævnligt undervisning og deltager på kurser og deltager i småstævner fra tid til anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *