Horses,  Islandske Heste

Skoven er mit ridehus

Og så skal banen stadig ordnes. Når man nu ikke har et ridehus til rådighed, er det vigtigt med gode stier at træne sine heste på.

Så her er skoven blevet mit ridehus. Vel at mærke et meget alsidigt ridehus.

Træerne og bladene danner taget, og når det ikke regner alt for heftigt, giver de ly og læ og skønne farver. Der er selvfølgelig lavet ridestier, som vi det meste af tiden skal holde os til og på, og derfor er det også vigtigt, at de stier bliver vedligeholdt. Nøjagtigt, eller ihvertfald næsten, som man ville vedligeholde bunden i et ridehus og på en udendørs dressurbane. Derfor er jeg særligt glad for at bo i et område, hvor skovens folk, og alle de omkringliggende ryttere og gårdejere, der benytter skov og stier i hverdagene er interesserede i at gøre en særlig indsats for at vi ikke skal ride på alt for mudrede stier hverken sommer eller vinter.

Arbejdsdage hører med til at have hest.

Det gælder for os alle – også når man vil have en god tur i skoven.

Når man gerne vil nyde, må man også være med til at yde.

Her er vi med til at yde, det bedste vi kan i forhold til de en til to årlige arbejdsdage, der arrangeres her i Ganløse Ore, hvor vi er så heldige at være bosiddende.

Der opstod en arbejdsgruppe af nogle entusiastiske frivillige ryttere, der gerne ville være med til at lave forbedringer for alle de ryttere, der befinder sig i området. Det skulle vise sig at være en virkelig god idé og komme rigtig mange heste og ryttere tilgode.

Arbejdsgruppen omkring skoven har gennem årene gjort en stor indsats i forhold til møder, hvor der er drøftet forslag til forbedringer, udarbejdet kort over området og sørget for at der er lagt de nødvendige materialer ud på i forvejen planlagte steder i skoven.

Så stiller alle, der ellers kan de pågældende dage, op med alt det udstyr de har til rådighed. Det værende sig maskiner, skovle, river, koste – men måske det allervigtigste af alt GODT HUMØR. 

Så vi mødes og arbejder i fællesskab omkring de planlagte forbedringer.  Det foregår i mindre grupper, og varer det meste af en dag.

Efterfølgende er det endnu skønnere at kunne træne sine heste i skoven, gå ture, med eller uden hunde.

Og bare nyde det arbejde der er lavet af alle de mennesker, der var med til at gøre en indsats. Hvem ved måske man nyder turen bare en anelse mere efter en god arbejdsindsats?

Vi gør ihvertfald…uanset om vi rider eller bare går en tur. Og så er det skønt at få lys og luft og følge årstidernes gang helt tæt på, og vide at selv de fineste konkurrenceheste også har godt af en ekstra dejlig tur i skoven uden at være nervøse for at træde forkert i et blødt hul.

fb-share-icon

Seminarieuddannet lærer i 1999. Stresskonsulent, Yoga- og Reformerpilatesinstruktør. Mor til 3 børn fra 1992, 1998, og 2001. Udvikler og ejer af Fit2Ride og RytterYoga®konceptet, hvorunder jeg har uddannet nye instruktører siden 2009 - samme år hvor min første bog "I balance på hesteryg- vejen til bedre præstationer udkom. Bogen blev til i samarbejde med human-, hestefysioterapeut og træner Claus Toftgaard. I 2014 udgav jeg Dvd´en "Fra træningslokale til hesteryg". I 2019 udkom Bogen RytterYoga. Tidligere aktiv konkurrencerytter på nationalt plan. Nu nydes ridningen primært som fritids rytter på vores egne Islandske heste her på Skovgaard. Får dog stadig jævnligt undervisning og deltager på kurser og deltager i småstævner fra tid til anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *