Grooming af islændere – er det nu også nødvendigt?

Grooming af islændere – er det nu også nødvendigt?

april 15, 2019 0 Af Søs Fejerskov-Quist

Med vores 2 islandske heste…havde jeg en date med dronningen af grooming . Jeg var lidt nervøs, så jeg havde indbudt en date mere i form af en skøn hjælper. En anden sød ung kvinde, Katrine Halkjær, der lige havde hjulpet og coachet en sød juniorrytter til at vinde DM i grooming netop weekenden før, hvor Tina sjovt nok havde været dommer.

Det hele var lidt af en tilfældighed, og så måske alligevel ikke. For jeg var virkelig nysgerrig på, hvordan man groomer en islænder. Vores isheste skal jo også tage sig bedst muligt ud, og må samtidig ikke have rosenknopper og andet smart, da det naturlige look gerne skal blive ved med at shine igennem.

Men mine muler var godt nok støvede og lettere uglede, og jeg tænkte at det var på tide at lære noget nyt. Så derfor “bød jeg Tina Dufour op til dans” her hos Fit2Ride.dk

At turde samarbejde – og kan man, for alvor, groome en islænder

Jeg kendte ikke Tina i forvejen men greb telefonen og sagde “Hej Tina, Skal vi ikke prøve at groome mine isblomster” Jeg kan se, at du virkelig kan noget, og jeg er blevet rigtig nysgerrig og vil derfor gerne vide mere om det du kan…og kan man overhovedet – sådan for alvor -groome en islænder?…Tina var frisk på opgaven, og det viste sig, at hun rent faktisk havde lidt erfaring på området allerede, selv om de ikke skulle flettes mv.

Så langt – så godt…Nu var jeg virkelig spændt på vores “stævnemøde”.

Vi tjekkede lige vejrudsigten, for jeg har hverken varmt vand eller rigtig vaskeplads andet end ude foran huset her.

Heldigvis så det ud til at blive rigtig godt vejr mandagen efter St. Hestedag, og det var der, vi skulle mødes. Så der var håb forude.

Jeg tænkte, at det var lettere at lade hestene se ud sådan ca. nogenlunde, som de plejer. Det viste sig, at være en god idé, for så kunne man virkelig se forskel på før og efter!

Tina var knivskarp og havde sin egen kasse med forskellige produkter med. Jeg sørgede bare for heste, grimer, andet udstyr og vand ;o) Det sjove var så, at de handsker, og vaskestrigler hun brugte, var noget jeg selv havde i forvejen…så altså et godt valg tænkte jeg, når nu groomingmasteren også havde det. I forhold til forskellige shampoos og shines var jeg derimod helt lost….men som sagt heller ikke noget, jeg har brugt meget tid på gennem min ishestekarriere. Tina Dufour var bare sød og svarede tålmodigt på alle mine spørgsmål, alt imens der blev vasket helt i bund på begge heste, fotograferet og shinet. SÅ hold da op hvor jeg lærte meget den dag.

Masser af horsemanship involveret i den proces

Vi legede også lidt. Hestene var fri på gårdspladsen efter den store vaskedag. De nød det – hele vejen igennem. Det var en anden  måde at træne ikke bare hestene, men også mig selv på.

Fedt at være lidt usikker og skulle lære noget nyt og anderledes – At slippe hestene fri og at de havde lyst til at blive hos os hele vejen igennem de timer, hvor vi bød dem lidt af hvert i forhold til hvad de ellers er vant til. Det havde jeg faktisk ikke regnet med, at de kære dyr ville gøre. Men prof handling og lækre guffer var med til at gøre en forskel.

De nød altså helt klart deres storvask og grooming, samt at shine og være fotomodeller for en dag her.

Prøv det!

Det er helt klart ikke sidste gang, at jeg groomer mine isbamser, og jeg kan kun opfordre alle til at prøve at groome – det er sjovt og en dejlig og anderledes måde at være sammen med sin hest på.

 

Jeg takker Tina Dufour, Katrine Halkjær for deres tid og engagement.

Og jeg takker Equsana, og Broholm.biz for hyggeprodukter til dagen. Det var med til at gøre både hestenes og vores arbejde lidt sjovere.